Hlavní obsah

Pražská burza je nejsilnější za dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská burza je nyní nejsilnější za zhruba dva roky. Index PX dnes stoupl o 0,37 procenta na 1458,36 bodu. Vyšší byl naposledy 11. února 2022. Vyplývá to z údajů na webu burzy. Posílila většina hlavních emisí pražské burzy. Hlavními tahouny růstu byly akcie energetické firmy ČEZ a Moneta Money Bank.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Burza cenných papírů

Článek

Cenné papíry ČEZ zaznamenaly největší objem obchodů a zároveň posílily o 0,75 procenta na 877 korun. Z nejobchodovanějších emisí zdražily také akcie Monety, a to o 1,21 procenta na 100,20 koruny. Dostaly se tak na vůbec nejvyšší cenu od začátku jejich obchodování na pražské burze.

Růst burzy brzdilo oslabení cenných papírů Komerční banky a bankovní skupiny Erste, které také patřily k emisím s největšími objemy obchodů. Akcie Komerční banky zlevnily o 0,40 procenta na 752 korun a akcie Erste o 0,20 procenta na 994 korun.

Nejvýraznějšího růstu dosáhly mezi hlavními emisemi akcie pojišťovací skupiny VIG, které zdražily o 1,22 procenta na 663 korun. Naopak největší propad postihl cenné papíry zbrojovky Colt CZ. Oslabily o 0,69 procenta na 578 korun.

Česká měna dnes posílila vůči euru a stagnovala k dolaru. Koruna k 17:00 zpevnila k euru oproti předchozímu závěru o šest haléřů na 24,83 Kč/EUR. Kurz k dolaru sice stoupl, ale pouze o jeden haléř na 22,93 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Hypotéky zlevňují

Finance

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám