Hlavní obsah

Penzijní fondy zažívají nápor, v pátek končí připojištění postaru

– Praha

Desetitisíce lidí nechaly možnost uzavřít penzijní připojištění za nynějších podmínek na poslední chvíli, takže na obchodních místech penzijních fondů panoval značný ruch. Řada penzijních fondů se zájmu klientů přizpůsobila a prodloužila pracovní dobu poboček. Další možností zájemců je uzavření smlouvy po internetu. Rozhodující je páteční datum podpisu smlouvy.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Děláme opatření, abychom uspokojili všechny zájemce. Kamenná pobočka v Praze dnes prodlouží otevírací dobu nejméně do 20.00, respektive poběží tak dlouho, dokud neuspokojí všechny zájemce ve frontě,“ uvedl ředitel PF ING Jiří Rusnok.

Velký zájem je hlavně ve větších městech, příkladem skutečného náporu mohou být pobočky v Brně, upozornil mluvčí PF České pojišťovny Petr Brousil. Jejich režim je nastaven tak, aby pracovníci poboček vyšli klientům maximálně vstříc.

„Na některých obchodních místech je dnes opravdu velký nával. Většina z nich je v gesci obchodních zástupců a pracovní doba je čistě v jejich kompetenci. Pokud uvidí zájem klientů, budou přítomni v kanceláři, nebo se vydají do terénu i mimo pracovní dobu," uvedl mluvčí Allianz Václav Bálek. Mnoho zájemců o dosavadní penzijní připojištění si opravdu nechalo uzavření smlouvy na poslední den, doplnila mluvčí PF AXA Eva Šebestová.

Zvýšený zájem na obchodních místech o uzavření penzijního připojištění za aktuálních podmínek eviduje i ČSOB PF Stabilita. Minulý týden si penzijní připojištění u fondu sjednalo 5500 klientů, v posledním listopadovém týdnu čeká, že uzavře dalších 10 000 nových smluv.

Možnost i sjednání online

Kdo nestihl navštívit včas svou pojišťovnu, banku či finančního poradce, může novou smlouvu sjednat online. Uzavřít smlouvu podle aktuálních pravidel je možné do páteční půlnoci.

Na trhu zůstalo devět fondů z původních 44. Od příštího roku se k nim připojí ještě fondy společností Raiffeisenbank a Conseq. Koncem září si na důchod tímto způsobem spořilo 4,68 miliónu Čechů, další statisíce přibyly v říjnu a listopadu.

Srovnejte a sjednejte penzijní připojištění online.

Reklama

Výběr článků

Načítám