Hlavní obsah

Nespokojenci se zpackaným registrem vozidel si mohou stěžovat na ministerstvu

Praha

Lidé v souvislosti s komplikacemi s novým registrem vozidel budou moci oznámit škodní události na ministerstvu dopravy. Pro Novinky to uvedl zastupující mluvčí ministerstva dopravy Zdeněk Neusar.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nefunkční registr vozidel způsobuje problémy mnoho motoristům.

Článek

Podle Neusara se jednotlivé stížnosti budou na právním oddělení vyhodnocovat a ministerstvo by případná odškodnění patrně požadovalo po dodavatelské firmě ATS-Telcom. Jak již dříve avizoval ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM), jestliže ATS-Telcom ministerstvo nepřesvědčí, že systém je plně funkční, nedostane zaplaceno. Naopak na ní budou uplatněny sankce.

Pokud dodavatelská firma ATS-Telcom neodstraní problémy s novým registrem do čtvrtečních 17 hodin, chce se ministerstvo dopravy vrátit k původnímu systému, který spravovalo ministerstvo vnitra. Podle Dobeše by se návrat v menších obcích mohl stihnout do pátku a ve větších městech do příštího pondělí. Ministerstvo dopravy nový registr vozidel přišel na 47 miliónů korun.

Registr funguje s problémy

V Brně je ve čtvrtek obsloužení lidí až třikrát delší než ve starém systému. Někdy se také nepodaří najít všechna data. Registr s problémy funguje také v Plzni. Jdou už například tisknout malé technické průkazy, ale ne kompletní, úředníci tak do nich musí údaje dodatečně dopisovat na stroji.

Velké problémy s novým registrem řeší radnice v Karviné. Registr například nevyhledává technické popisy vozidel – typ a obsah motoru pro technické průkazy. V Praze registr vozidel nadále nefunguje. „Pražský magistrát se připravuje na přechod na původní verzi systému,“ uvedla mluvčí magistrátu Tereza Králová. Původní verze by mohla být spuštěna v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám