Hlavní obsah

Německá energetická společnost innogy se loni propadla do ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá energetická společnost innogy se loni propadla do ztráty 653 milionů eur (téměř 17 miliard korun) po zisku 778 milionů eur v předchozím roce. Důvodem byly rozsáhlé odpisy v britské divizi Npower, oznámila firma ve středu. Společnost působí i v České republice.

Foto: innogy

Finanční šéf innogy Bernard Günther.

Článek

Minulý měsíc společnost innogy prodala většinový podíl v českém distributorovi plynu innogy Grid Holding německé RWE. RWE přitom vlastní 76,8 procenta innogy.

Firma ve středu upozornila, že prodej českého distributora plynu bude mít vliv na její hospodářský výsledek v letošním roce.

Transakce je součástí dohody RWE a E.ON o rozdělení innogy.

Společnost nyní předpokládá, že její provozní zisk letos klesne o zhruba 13 procent na 2,3 miliardy eur (59 miliard korun).

E.ON a RWE se v loňském roce dohodly na rozdělení innogy. E.ON by v rámci dohody měl získat podíl RWE v innogy, RWE nicméně zůstanou aktivity innogy v odvětví obnovitelných zdrojů energie. Měla by získat rovněž aktivity E.ON v tomto sektoru. E.ON bude vlastnit aktivity innogy v oblasti energetických sítí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám