Hlavní obsah

Na trhu je nebezpečná náplň do elektronických cigaret. Neví se, kdo ji vyrábí a šíří

Novinky, bož

Na trhu se objevily nebezpečné náplně do e-cigaret. Upozornilo na to ministerstvo zdravotnictví, které před nebezpečnými výrobky zároveň varuje. Jde o produkty s neznámým výrobcem i distributorem. Jsou označeny jen anglickým názvem příchuti.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Na etiketách průhledných plastových lahviček jsou jen velkými písmeny vyvedená označení příchuti „blackcurrant“ (černý rybíz), „raspberry“ (malina), „banana“ (banán), „strawberry“ (jahoda) a „white grape“ (bílé hrozny).

Článek

Na etiketách průhledných plastových lahviček jsou jen velkými písmeny vyvedená označení příchuti „blackcurrant“ (černý rybíz), „raspberry“ (malina), „banana“ (banán), „strawberry“ (jahoda) a „white grape“ (bílé hrozny).

Závadné náplně kontroloři zajistili ve Vyšším Brodě u prodejce Múza Fashion, který působí v tamním H centru. Podle hlavní hygieničky Evy Gottvaldové výrobky nesplňují požadavky na označování.

Klasické cigarety se stanou minulostí, říká šéf Philip Morris

Ekonomika

Riziko pro spotřebitele hygienička vidí i v náhodném požití obsahu náplně elektronické cigarety malými dětmi.

Podle evropských orgánů k většině oznámených případů otravy nikotinem došlo v souvislosti s tekutými náplněmi do elektronických cigaret, dodala Gottvaldová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám