Hlavní obsah

Na rekonstrukce mostů a silnic půjde přes šest miliard

Právo, pro

Přes šest miliard korun půjde z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který spravuje ministerstvo pro místní rozvoj, na rekonstrukce a výstavbu silnic II. a III. třídy včetně mostů. V rámci dotační výzvy bylo schváleno 112 projektů a do další výzvy je možné stále podávat žádosti.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Rekonstrukce silnic II. a III. třídy patří k našim prioritám, stejně jako rekonstrukce některých mostů a lávek, které jsou v nedobrém stavu. Aktuálnosti této problematiky jsme si na ministerstvu vědomi, a proto jsme vyhlásili další výzvu s názvem Vybrané úseky silnic II. a III. třídy – II, ve které bude příjem žádostí uzavřen ke konci letošního roku,“ řekla ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová (za ANO).

Z úspěšných projektů uvedla například most Vlastiboř, který vede přes Bechyňský potok. Kvůli velmi špatnému stavu byla nutná jeho kompletní demolice a následně výstavba nového mostu.

Most je součástí komunikace propojující města Soběslav, Bechyně a přilehlých regionů. Rekonstrukce se chystá také v Brzoticích u mostu přes vodní nádrž Želivku, kde v krajním případě hrozí odříznutí jedné části obce od druhé.

Jak už Právo informovalo, v Česku je na spadnutí stovka silničních mostů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám