Hlavní obsah

Mlha ochromila provoz na pražském letišti, 32 spojů bylo zrušeno

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mlha v pátek zkomplikovala provoz na Letišti Václava Havla Praha. Třicet-dva letů muselo být zrušeno, třináct letadel bylo odkloněno na jiná letiště. Během dopoledne se situace zlepšila, není ale stále ideální. Mnoho spojů má až hodinová zpoždění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Od půl deváté již letadla normálně odlétají, přistání letadel může být omezeno podle jejich typů. O přistání rozhodnou kapitáni jednotlivých spojů,“ řekla Novinkám mluvčí letiště Eva Krejčí s tím, že spoje nabírají zpoždění. Počasí na letišti je velmi proměnlivé.

Během rána bylo zrušeno sedm letů do Bruselu, Amsterodamu, Budapešti, Hamburku, Lisabonu, Curychu a Berlína. Třináct spojů muselo být přesměrováno na letiště v Brně, Ostravě, Pardubicích nebo Drážďanech.

Kolem poledne mluvčí letiště informovala, že bylo zrušeno dalších 25 letů, mimo jiné do Ostravy, Košic, Stuttgartu, Štrasburku a Varšavy.

Odkloněné spoje vyčkaly na náhradních letištích, až se počasí zlepší a poté odletěly zpátky na ruzyňské letiště. Podle informací pražského letiště trápí mlha pouze Prahu, z jiných evropských letišť, z nichž se do hlavního města létá, žádné komplikace hlášeny nejsou.

Reklama

Výběr článků

Načítám