Hlavní obsah

Majitel Novy se zbavuje aktivit na Ukrajině

Americká společnost Central European Media Enterprises (CME) se dohodla na prodeji svých aktivit na Ukrajině. Majitelem televizních stanic Studio 1+1 a Kino se tak za zhruba 300 miliónů dolarů (asi 5,5 miliardy Kč) stane společnost Harley Trading Limited, jejímž vlastníkem je ukrajinský podnikatel Igor Kolomojskyj.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Článek

Dalších asi 19 miliónů dolarů (zhruba 348 miliónů Kč) by měla CME získat jako náhradu za hotovostní výdaje skupiny Studio 1+1 v době od podpisu smluv až do uzavření celého obchodu. Nový majitel k 1. únoru zaplatí pouze 30 miliónů dolarů, zbytek na konci transakce. CME předpokládá, že prodej dokončí ve druhé polovině dubna letošního roku.

"Prodej aktivit na Ukrajině je za současných podmínek pro CME ze strategického hlediska tou nejlepší volbou. Umožní nám zaměřit se na naše současné aktivity v Evropské unii a v zemích, které se k EU přibližují," řekl k prodeji prezident a výkonný ředitel CME Adrian Sarbu. CME podle něj bude schopna zvýšit likviditu a více se věnovat tvorbě obsahu.

Vedle Ukrajiny působí CME v České republice, kde vlastní nejsledovanější komerční televizi Nova a další stanice. Firma působí také na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, ve Slovinsku a Rumunsku. Její televizní stanice mohou sledovat desítky miliónů lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám