Hlavní obsah

Mafra z Agrofertu kupuje Bauer Media v Česku a na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Mafra, patřící do koncernu Agrofert, převezme v Česku a na Slovensku vydavatelství Bauer Media. Dohodla se na tom s německou společností Bauer Media Group. Firmy to oznámily v úterý. Cenu obchodu nezveřejnily, akvizici musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Foto: Milan Malíček, Právo

Sídlo koncernu Agrofert na pražském Chodově.

Článek

Mafra je součástí koncernu Agrofert, který je zaparkován ve svěřenských fondech premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli zákonu o střetu zájmů.

„Jsme potěšení, že můžeme připojit tituly vydávané společností Bauer do našeho portfolia a rovněž i přivítat v našem týmu novináře, díky kterým tyto tituly vznikají,” uvedl předseda představenstva Mafry Štěpán Košík.

„Nadcházející vlastnická změna by neměla mít dopad na běžné provozní fungování jednotlivých titulů a práci lidí, kteří je tvoří,” dodal.

Bauer vydává desítky časopisů

Bauer Media vydává desítky časopisů, patří mezi ně například Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe, Chvilka pro kuchyni, Chvilka pro luštění, Tina nebo Žena a život.

Součástí obchodu nejsou rádiové projekty Bauer Media na Slovensku, tedy Rádio Expres, a NetBrokers Holding v obou zemích.

Loni podle své výroční zprávy prodala firma společně se svou dceřinou společností Bauer Media Praha více než 43 miliónů výtisků auditovaných časopisů, které si četlo 3,4 miliónu lidí. Firma byla loni ve 152miliónovém zisku s čistým obratem 702 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám