Hlavní obsah

Lesy ČR navrhly soudu zastavení insolvenčního řízení s CE WOOD

Státní podnik Lesy ČR stáhl návrh na insolvenční řízení se společností CE WOOD. Ten podal na konci letošního ledna kvůli pohledávkám, které vyčíslil na zhruba 156 miliónů korun. Lesy ČR současně Krajskému soudu v Brně navrhly, aby insolvenční řízení se společností CE WOOD zastavil. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Společnost CE WOOD chránilo od začátku března před vyhlášením úpadku tříměsíční moratorium, které bylo později prodlouženo až do začátku července. Smírné řešení situace oba podniky avizovaly i po schůzi věřitelů, která se konala 7. července v Brně.

Státní podnik Lesy ČR je největším věřitelem akciové společnosti CE WOOD. K dnešnímu dni bylo do insolvenčního řízení s ní přihlášeno celkem 192 pohledávek.

Holding CE WOOD je největším seskupením v ČR, které se zabývá výrobou, zpracováním a prodejem dřeva. Mateřskou společností holdingu je právě a.s. CE WOOD. Ta v roce 2007 vykázala tržby 3,358 miliardy Kč, její ztráta činila 47,8 miliónu korun. Loňská čísla dosud podnik nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám