Hlavní obsah

Krtek skončil v čele představenstva Českých drah

Novinky, ČTK, bož
Aktualizováno

Pavel Krtek skončil v čele představenstva Českých drah, nahradil ho Miroslav Kupec, rozhodla v úterý dozorčí rada firmy. Krtek zůstal místopředsedou představenstva. Dozorčí rada Českých drah vedle toho odvolala z představenstva podniku Martina Bělčíka a Ludvíka Urbana. Na dvě neobsazená místa bude vypsáno výběrové řízení.

Foto: Foto archív Práva

Pavel Krtek

Článek

Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO)  již v červenci uvedl, že chce vypsat výběrové řízení na členy představenstva. Proto se hovořilo o tom, že by mohl skončit i Pavel Krtek.

Řídící výbor Českých drah (ČD) již v červenci schválil nové nominace do dozorčí rady. Z devíti členů dozorčí rady došlo k výměně pěti. Skončil mimo jiné předseda rady Milan Feranec (ANO), který je zároveň poslancem a Ťokovým náměstkem. Novým předsedou se stal bývalý ministr dopravy Petr Moos.

Dále v dozorčí radě skončil Jan Hart, Tomáš Révész, Milan Kucharčík a Antonín Tesařík. Kucharčík dříve působil jako manažer koncernu Agrofert, který patří do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO). Odvolané nahradil kromě Moose, Josef Kolář, Jan Štrof, Karel Štros a Lukáš Týfa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám