Hlavní obsah

Koruna se zmátořila a smazala letošní ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká koruna v pátek ráno výrazně posílila vůči euru a dolaru a dostala se tak k hodnotám, které měla na počátku tohoto roku. K euru zpevnila na 26,43 Kč/EUR a k dolaru si polepšila na 20,39 Kč/USD.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Tak silná byla koruna naposledy počátkem letošního roku.

Koruna výrazně posílila už ve čtvrtek večer a na silných úrovních otevřela i v pátek ráno. "Koruna ve čtvrtek posílila po zprávě, že bude švýcarská centrální banka intervenovat proti franku," uvedl Vladimír Pikora z Next Finance.

Vývoj kurzu koruny proti euru za poslední měsíc

FOTO: Patria Online

To podle něj výrazně posílilo maďarský forint, protože mnoho maďarských domácností má ve švýcarských francích dluhy, a následně celý region.

Pikora uvedl, že nálada v regionu je nyní optimistická. "Lidé teď těžko rozliší kolik posílení je dáno vývojem v západní Evropě a kolik intervencí maďarské centrální banky," dodal.

Reklama

Související články

Koruna výrazně posílila k dolaru

Česká měna ve čtvrtek opět pokračovala v posilování. Tentokrát si polepšila zejména proti americkému dolaru. Vůči němu se kurz koruny dostal po dvou měsících...

Výběr článků

Načítám