Hlavní obsah

Kofola míří do bylinkového byznysu. Kupuje českého výrobce čajů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Kofola kupuje českého výrobce bylinných čajů Leros. Získá stoprocentní podíl, převezme výrobní kapacity i zaměstnance. Kofola o tom informovala v úterý. Cenu transakce firmy nezveřejnily.

Článek

Firma Leros kdysi pro Kofolu, ještě pod původním názvem Léčivé rostliny – Zbraslav, dodávala bylinné ingredience pro výrobu stejnojmenného nápoje.

Nyní se firmy propojily mnohem těsněji.

Společnost Leros funguje od roku 1994, navazuje ale na výrobu někdejšího státního podniku Léčivé rostliny – Zbraslav, jehož počátky se datují do roku 1954.

„Vybrali jsme si Kofolu, protože jsme česká firma a chtěli jsme v této tradici pokračovat. Trh se mění a my potřebujeme silného partnera, který dokáže tuto značku rozšířit i na další trhy, a věříme, že právě Kofola jím je,” uvedl dosavadní majitel Leros Antonín Kachlík.

Do oblasti zdravých nápojů investovala Kofola už dříve, například když v roce 2012 koupila síť barů s ovocnými šťávami a saláty UGO.

Značku Kofola po roce 1989 vzkřísila rodina Samarasů s řeckými kořeny. Skupina Kofola je jeden z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů se sedmi výrobními závody na pěti evropských trzích. Zaměstnává více než 2100 lidí. V roce 2015 Kofola vstoupila na pražskou akciovou burzu.

Reklama

Související články

Kofole v pololetí klesaly tržby i zisk

Skupině Kofola klesly v prvním pololetí tržby meziročně o 3,8 procenta na 3,37 miliardy korun. Klesl jí i povozní zisk (EBIT), a to o 69,2 procenta na 79,2...

Výběr článků

Načítám