Hlavní obsah

Kofola koupila od chorvatské Podravky výrobce minerálek Studenac

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kofola ČeskoSlovensko, jeden z největších evropských producentů a distributorů nealkoholických nápojů, podepsala s chorvatskou společností Podravka dohodu o koupi podílu ve firmě Studenac, která vyrábí stejnojmenné tradiční minerální vody. Kofola tak dál posiluje v balkánském regionu, uvedla v úterý mluvčí firmy Jaroslava Musilová.

Foto: Kofola

Ilustrační foto

Článek

Cenu transakce firmy nezveřejnily. Akvizice by měla být dokončena do konce tohoto roku.

Studenac vyrábí stejnojmennou minerální vodu, dále pak pramenitou vodu Studena a sirupy Lero.

„Jsme velmi rádi, že jsme dosáhli dohody, která představuje důležitý krok v růstu skupiny Kofola. Značka Studenac představuje vše, co u značek hledáme. Tedy bohatou historii a zákazníky se silnou emoční vazbou na značku. Studenac nyní potřebuje zásadní obnovu a to je něco, co umíme velmi dobře,” řekl generální ředitel Kofoly Jannis Samaras.

Podravka se zbavuje nealka

„Hlavní těžiště našeho byznysu je založeno na působení v mezinárodním měřítku. Značka Studenac je naopak orientována lokálně, a proto jsme se rozhodli, že opustíme segment nealkoholických nápojů,” řekl k důvodům prodeje prezident představenstva společnosti Podravky Zvonimir Mršić.

Kofole už patří slovinský výrobce minerálek Radenska.

Reklama

Související články

Kofola vstoupila na pražskou burzu

Na burze v Praze se ve středu začalo obchodovat s akciemi nápojářské společnosti Kofola. Ty se dopoledne prodávaly za 519 korun na akcii, a rostou tak o téměř...

Výběr článků

Načítám