Hlavní obsah

Kellnerova rodina hledá investory pro Home Credit

Právo, ČTK, svj

Rodina zesnulého českého miliardáře Petra Kellnera zvažuje další možnosti pro společnost Home Credit, která poskytuje spotřebitelské půjčky v devíti zemích Asie, střední a východní Evropy a bývalého Sovětského svazu. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Foto: Novinky

Webové stránky Home Credit

Článek

Zhruba před dvěma roky byla zrušena primární nabídka akcií firmy v Hongkongu.

„Majitelé Home Creditu nyní jednají s poradci o budoucnosti firmy včetně možného partnerství nebo prodeje podílu v některých operacích, protože chtějí získat hotovost,“ napsal Bloomberg.

Bartoníček z PPF: Budeme naplňovat Kellnerův odkaz

Ekonomika

Přezkum se podle agentury zaměřuje na jihovýchodní Asii a Indii. Výsledkem by mohl být prodej podílu novému partnerovi, uvedly zdroje agentury.

Aktivity Home Creditu v Indonésii, Vietnamu, na Filipínách a v Indii by mohly být ohodnoceny na dvě až 2,5 miliardy USD (43,1 miliardy až 53,9 miliardy Kč).

O struktuře případné dohody nebylo rozhodnuto. Podle zdrojů  není zatím jisté, že jednání skončí transakcí. Zástupce Home Creditu ze skupiny PPF Group, která patří rodině Kellnerových, Právu sdělil, že se k záležitosti nemůže vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám