Hlavní obsah

Jaguar Land Rover jedná o miliardové půjčce od britské vlády

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Jaguar Land Rover Limited jedná s britskou vládou o půjčce přesahující jednu miliardu liber (30,5 miliardy korun). Informoval o tom zpravodajský server BBC. Společnost je největším zaměstnavatelem v britském automobilovém průmyslu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Land Rover (ilustrační foto).

Článek

Podle stanice Sky News jednání trvají už několik týdnů.

Jaguar Land Rover v prvním čtvrtletí letošního roku zaznamenal pokles prodejů téměř o třetinu. Důvodem je propad poptávky v důsledku pandemie nemoci covid-19.

Mluvčí Jaguar Land Roveru pouze potvrdila, že společnost s vládou vede „diskusi o velkém množství témat“.

„Obsah těchto soukromých diskusí je důvěrný,“ dodala. Mluvčí se také vyjádřila k dřívějším spekulacím v britských médiích, že by automobilka po vládě požadovala půjčku ve výši dvou miliard liber (61 miliard korun). Tyto spekulace jsou podle ní nepřesné a neinformované.

Kurzarbeit. Německý vynález se šíří Evropou

Ekonomika

Schůzky mezi zástupci vlády a automobilky potvrdil i mluvčí britského ministerstva obchodu, energetiky a průmyslové strategie.

Stát v tuto chvíli v rámci kurzarbeitu platí 80 procent mzdy celkem 20 tisícům zaměstnanců, které automobilka musela uvolnit na nucenou dovolenou. To je téměř polovina všech zaměstnanců společnosti.

Vlastníkem britské společnosti Jaguar Land Rover je indická automobilka Tata Motors. Firma je největším zaměstnavatelem v britském automobilovém sektoru. Celosvětově zaměstnává 43 tisíc zaměstnanců. Kromě Británie má závody také v Číně nebo ve slovenské Nitře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám