Hlavní obsah

Inspektoři zavřeli restauraci z filmu Vrchní prchni, proháněly se tam myši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspektoři Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřeli za poslední dva týdny osm restaurací či hospod a čtyři prodejny potravin kvůli závažnému porušení hygienických předpisů. V provozovnách netekla teplá voda, našel se myší trus a další nečistoty. Zavřená zůstala například restaurace a pivovar U dvou koček na Uhelném trhu v Praze, která je známá z filmu Vrchní prchni.

Foto: SZPI

Uzavřená jídelna Pod branou v Prachaticích

Článek

Kromě této provozovny inspekce uzavřela restauraci Aritma v ulici Nad Lávkou  či  Vietnamese Thai Sushi Restauraci & Bar U Fugiho v Žitné ulici. Ve všech se našel myší trus a další hygienické prohřešky.

Dále inspektoři zavřeli Herna bar v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku, Tip sport bar v Dolních Kounicích na Brněnsku, jídelnu Pod branou v Prachaticích, Herna-bar StarArena v Novém Boru na Českolipsku a hospodu Na Škvrňově v Kutné Hoře. V některých byly stopy po přítomnosti myší, jinde byly zanedbané, špinavé či plesnivé prostory nebo netekla teplá voda.

Foto: SZPI, .

Zázemí jídelny Pod branou

Inspekce zavřela také prodejnu potravin Tung Nguyen Vinh v Panské ulici v Jindřichově Hradci, kde byly plísně a silné nečistoty, chyběla omítka a zatékala voda. Vietnamská večerka musela být zavřená také ve Větrušicích v okrese Praha-východ, v níž byl myší trus. Třetí zavřenou vietnamskou prodejnou je Večerka-potraviny-drogerie na Masarykově náměstí v Dolních Kounicích, kde byl myší trus, ve skladu našli inspektoři dvě kočky a cítili zde silný zápach moči.

Poslední zavřená prodejna potravin s českým majitelem je v Seči na Chrudimsku, kde inspektoři našli též stopy po hlodavcích.

Zavřené provozy inspekce zveřejňuje na webu www.potravinynapranyri.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám