Hlavní obsah

Innogy zlevní od října plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský dodavatel plynu Innogy od 1. října zlevní. Cena plynu v základním ceníku Standard na dobu neurčitou bude pro stávající zákazníky o 18 procent nižší, než je výše vládního stropu. Společnost to uvedla v pondělí v tiskové zprávě. Jako důvod uvedla pozitivní vývoj velkoobchodních cen na evropských trzích.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Zákaznické centrum innogy v Ostravě

Článek

„V letošním roce zlevňujeme plyn už podruhé. Plníme slib, který jsme dali našim zákazníkům v průběhu roku, a pozitivní cenové efekty z klesajících nákupních cen na evropských velkoobchodních trzích promítáme našim zákazníkům do jejich koncových cen za komoditu,“ uvedl ředitel maloobchodu innogy David Konvalina.

Měsíční náklady na vytápění průměrného domu podle něj klesnou téměř o 700 korun. Ročně pak čtyřčlenná domácnost, která plynem vytápí průměrný rodinný dům a ohřívá teplou vodu, ušetří oproti vládnímu stropu kolem osmi tisíc korun, dodala innogy ve zprávě.

Domácnost, která plynem pouze vaří, bude za jednu megawatthodinu (MWh) odebraného plynu platit 2145 Kč bez DPH. Domácnost, jež plynem ohřívá vodu, zaplatí 2075 Kč/MWh bez DPH, v případě vytápění je pak cena 2050 Kč/MWh bez DPH, vychází z nového ceníku Standard. K této ceně je ještě třeba připočíst distribuční poplatky a DPH.

Podle dat Operátora trhu (OTE) měla innogy k červenci letošního roku přes 1,1 milionu odběratelů plynu.

PRE razantně zlevňuje

Ekonomika

Na úsporu láká i MND

Nové ceníky v pondělí představil také dodavatel MND, který novým zákazníkům nabízí fixované ceny elektřiny i plynu až do léta 2025. „Zákazníci přechodem na tyto ceníky mohou oproti ceně na stropu výrazně ušetřit – v případě plynu je to 36 procent a u elektřiny 24 procent,“ uvedl MND v tiskové zprávě.

V případě plynu činí cena jedné odebrané MWh 1599 Kč bez DPH. Cena silové elektřiny v nejběžnější distribuční sazbě D02d je 3795 Kč/MWh bez DPH. K cenám je ještě třeba připočíst distribuční poplatky a DPH.

Reklama

Výběr článků

Načítám