Hlavní obsah

Holdingu J&T FG stoupl v pololetí čistý zisk o 2,37 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bankovní holding J&T Finance Group SE (JTFG) v letošním prvním pololetí hospodařil se ziskem po zdanění 164,5 milionu eur (3,9 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o více než 100 milionů eur (2,37 miliardy Kč). Součástí skupiny jsou banky a investiční společnosti a fondy, podnik se nicméně angažuje i v dalších aktivitách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bilanční suma JTFG stoupla na 16,1 miliardy eur (382 miliard Kč), uvedla v pondělí společnost. K desetiprocentnímu nárůstu bilanční sumy od počátku roku přispělo především zvýšení objemu klientských depozit o 712 milionů eur na téměř 11 miliard eur.

Vedle vývoje úrokových sazeb a situace na trhu stojí za jejich nárůstem zejména rozjezd frankfurtské pobočky J&T Banky, která byla otevřená v březnu letošního roku.

Nárůst zaznamenala skupina také u objemu spravovaného majetku, který ke konci června činil 9,3 miliardy eur, což se propsalo do více než dvacetiprocentního nárůstu čistých výnosů z poplatků v meziročním srovnání.

K výsledkům JTFG za první pololetí přispěla skupina J&T Banka se ziskem 3,1 miliardy korun (131 milionů eur) a skupina 365. bank ziskem 36 milionů eur. Vlastní kapitál JTFG na konci prvního pololetí přesáhl 2,1 miliardy eur a kapitálová přiměřenost 17,75 procenta.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří vedle české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku, J&T Direktbank v Německu a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

J&T Bance stoupl v pololetí zisk o dvě miliardy

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám