Hlavní obsah

Holding Malina chce dokončit rozdělané zakázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetický Holding Malina, který je kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, chce dokončit všechny rozdělané zakázky. Celkově jde o přibližně 1500 instalací v různé fázi rozpracovanosti.

Foto: innogy

Solární panely – ilustrační foto

Článek

O dalších 2300 zakázkách, u nichž ještě nebyla zahájena instalace, ale byly vybrány zálohy, plánuje firma rozhodnout do konce června.

Rozdělané zakázky chce firma dokončovat v tempu 200 až 300 instalací měsíčně. „Dokončit však lze pouze takové zakázky, kde nebylo platně odstoupeno od smlouvy,“ sdělil nový šéf firmy Marián Klásek.

Ti, kdo v minulosti odstoupili od smlouvy, a přesto by chtěli zakázku dokončit, mohou podle společnosti požádat o ověření, zda je možné jejich zakázku dokončit. „Je totiž možné, že odstoupení nebylo platné a smluvní vztah stále trvá,“ uvedla firma.

Další postup u zakázek, kde klienti zaplatili zálohu, ale nebyly zahájeny žádné práce, plánuje firma prověřit. Podle Kláska je v této skupině 2300 klientů. „Těmto zákazníkům sdělíme další postup do konce června,“ dodal.

Malina v předchozích týdnech přiznala problémy se zajištěním zakázek. Vedení společnosti na začátku května podalo návrh na insolvenci, v něm uvedlo závazky ve výši téměř 1,4 miliardy Kč.

Městský soud v Praze následně s firmou zahájil insolvenční řízení a rozhodl o jejím úpadku. Spolu s tím soud určil insolvenčního správce, kterým se stala Insolvenční agentura se sídlem v Karlových Varech. První schůzka věřitelů se uskuteční 29. srpna.

Holding Malina, který uhánějí klienti kvůli slíbené fotovoltaice, na sebe podal insolvenční návrh

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám