Hlavní obsah

Fondy z Asie chtějí od Adidasu koupit značku Reebok

Skupina investičních fondů z Asie a Blízkého východu se chystá předložit německé společnosti Adidas návrh na převzetí americké značky Reebok za zhruba 2,2 miliardy dolarů (47,4 miliardy korun). Napsal to list The Wall Street Journal na svém webu s odkazem na informované zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Výroba v továrně Reebok

Článek

Podle něj hodlá hongkongská společnost Jynwel Capital spolu s investičními fondy spojenými s vládou arabského emirátu Abú Zabí nabídnout transakci v nejbližších dnech správní radě německé firmy.

Investoři chtějí údajně argumentovat tím, že Reebok by si vedl lépe, kdyby byl samostatně řízenou firmou, podobně jako před rokem 2005, než jej Adidas koupil. Zástupci Adidasu zatím zprávu agentuře Reuters nekomentovali a mluvčí Jynwel Capital se k ní odmítl vyjádřit konkrétně.

Investoři chtějí podle listu zachovat nynější strategii Reeboku a i jeho současné vedení. Chtějí ale firmě poskytnout více peněz na marketing a rozšíření prodejní sítě. Skupina prý kontaktovala management Reeboku už loni s návrhem založit společný podnik s dalšími prémiovými značkami pro fitness a vybudovat v USA a ve světě desítky prodejen.

Adidas je druhým největším výrobcem sportovních oděvů a obuvi na světě po společnosti Nike. Firmu Reebok koupil v srpnu 2005 za 3,8 miliardy dolarů. Zpočátku bylo spojení úspěšné, později se ale značka Reebok dostala do potíží, uvedl Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám