Hlavní obsah

FNM podal žalobu kvůli Petrcíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Fond národního majetku (FNM) podal ve čtvrtek k pražskému městskému soudu žalobu proti rozhodnutí rozhodčího soudu, které mu přikázalo vyplatit společnosti Petrcíle více než dvě miliardy korun. Měly být odškodněním za neoprávněné odstoupení od smlouvy na privatizaci Nové huti.

Foto: Archív Asistence, o.p.s.

Asistence, o.p.s. na Střeleckém ostrově poděkuje všem, kteří podporují její práci a pomáhají v boji za Prahu bez bariér.

Článek

Žalobu k soudu doručili zaměstnanci advokátní kanceláře Felix a spol., která FNM ve sporu zastupuje. Právu to potvrdil jeden z právníků kanceláře Roman Felix.

"Nejdůležitější část žaloby je žaloba na zrušení rozhodnutí rozhodčího senátu a k ní je připojena žaloba na pozastavení vykonatelnosti rozhodnutí," uvedl včera Felix

Fond národního majetku musí kvůli prohrané dvoumiliardové arbitráži se společností Petrcíle zaplatit za každý den zpoždění na úrocích přes sto tisíc korun. "Peníze jsou uloženy na zvláštním účtu, kde probíhá běžné úročení," řekla mluvčí FNM Petra Krainová. Úroky z prodlení a z vkladu se tak podle ní vyrovnají.

Podle rozhodčího soudu Fond národního majetku vypověděl neoprávněně smlouvu s firmou Petrcíle. Ve smlouvě se v roce 1996 zavázal, že firmě prodá 15 % akcií Nové huti. Od smlouvy však FNM v roce 2000 odstoupil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám