Hlavní obsah

Firma: lze dodržovat daňové zákony?

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I podnikatelé, kteří chtějí do poslední koruny poctivě platit daně, často zjišťují, že změny v zákonech a novelách jsou tak zběsile překotné a protichůdné, že to zkrátka není možné zvládnout.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava plave přes kanál La Manche 26.7.2014. Závod zahájili : zleva : Jan Dekický, ostravská zpěvačka Elis a Vladimír Polák.

Článek

Poslanci sice svádějí politické šarvátky o to, která strana má navrch, ale tlak na zklidnění chaotického legislativního procesu je mizivý. Daňový systém je tak složitý, protkaný neustálými často rozporuplnými nařízeními, že i výklady finančních úřadů se liší. Z toho pochopitelně těží především daňoví poradci.

Konkrétní příklad poslaneckého kocourkova, dokumentovaný na novele zákona o daních z příjmů, rozebírá pondělní vydání přílohy Firma v deníku Právo. Kromě toho se zde dočtete záměry ministra informatiky Vlaidmíra Mlynáře v oblasti telekomunikací, či jaké nové povinnosti čekají plátce DPH v EU.

Firma - pondělí 23.2.

V pondělním Právu v příloze Firma najdete:

  • Bankovní lupiči tiše řádí i po internetu
  • Začínající firmě půjčí jen blázen nebo anděl
  • Velký přehled kontokorentů a úvěrů komerčních bank pro malé a střední podnikatele
  • Kde najsou šanci získat peníze z EU i mikropodniky, které nemají čím ručit.
  • Marketing: jak na to a za kolik
  • Poptávky firem ze světa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám