Hlavní obsah

Firma chce na Slovensko vrátit výrobu tatrovek

– Bratislava
Právo, ivi

Slovenská společnost MSM Group se sídlem v Dubnici nad Váhem má zájem o výrobu nákladních vozů Tatra. Slovenská média informovala, že firma by chtěla tatrovky vyrábět ve Vojenském opravárenském podniku v Trenčíně, kde dosud vozidla opravovala a připravovala na technické kontroly.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Slovenská společnost MSM Group se sídlem v Dubnici nad Váhem má zájem o výrobu nákladních vozů Tatra.

Článek

Momentálně v podniku pracuje 300 lidí. Výroba tatrovek by pak měla vytvořit dalších asi 150 nových pracovních míst.

„Se společností Tatra Kopřivnice spolupracujeme dlouhodobě. Máme zájem převzít určité kapacity společnosti Tatra se zaměřením na speciál, tedy obranný průmysl, ale i pro civilní spotřebitele,“ řekl výkonný ředitel MSM Land System Division Miloslav Bobek.

Bobek připomněl, že o tatrovky je zájem po celém světě kvůli vysoké průjezdnosti v terénu a výkonu podvozku. „Zájem o tato vozidla mají těžební společnosti, kamenolomy a oblasti průmyslu s těžko dostupným terénem od Asie přes Afriku až po Jižní Ameriku,“ dodal.

MSM Group se podle deníku Pravda chce ucházet o zakázku slovenského ministerstva obrany s vozidlem Patriot, což je čtyřkolka na podvozku Tatry. Jedná se o střední obrněné taktické vozidlo určené pro operace v různých terénech.

Reklama

Výběr článků

Načítám