Hlavní obsah

Eurowag kupuje telematiku z Maďarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český poskytovatel platebních a technologických služeb pro autodopravce Eurowag kupuje maďarskou firmu WebEye Telematics. Ta se zabývá poskytováním služeb správy vozového parku. Eurowag za akvizici okamžitě zaplatí 38,5 milionu eur (přes 972 milionů korun).

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Do tří let by pak měl podle plnění dohodnutých kritérií doplatit další část, maximálně 55,9 milionu eur (asi 1,4 miliardy korun). Informovala o tom česká společnost. Na transakci upozornil web E15.

Transakce by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku, čekat se bude na splnění některých podmínek včetně povolení od maďarských a rumunských úřadů. Akvizice WebEye Telematics by měla pro Eurowag znamenat rozšíření zákaznické základny. Podle podniku má maďarská společnost na starosti správu více než 57 tisíc kamionů ve střední a východní Evropě.

Podle šéfa české společnosti Martina Vohánky by koupě WebEye měla pomoci rozvíjet platformu Eurowagu. Zároveň by to podle něj mělo přispět ke snížení poměru jízd kamionů bez nákladu a zlepšit tak bezpečnost silničního provozu, kdy provozovatelé vozového parku budou mít větší přehled o stavu svých vozidel.

Silniční dopravci zdraží až o čtvrtinu

Domácí

Eurowag umožňuje menším dopravním společnostem využívat jednotný platební systém pro pohonné hmoty a mýtné či vrácení daně z přidané hodnoty (DPH). Těmto dopravcům, kteří tvoří kolem 80 procent odvětví, poskytuje i služby, které jim za využití dat z jejich telematických systémů naplánují nejefektivnější trasy.

Společnost vznikla před více než 25 lety. Má zhruba 1000 zaměstnanců a poskytuje služby zákazníkům asi ve 30 zemích Evropy, Asie a Blízkého východu.

Reklama

Související témata:
Eurowag

Výběr článků

Načítám