Hlavní obsah

Energie zlevňuje také ČEZ. Nabízí fixace s postupným klesáním ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke zlevnění energií pod úroveň vládního stropu se nově přidává také ČEZ. Největší tuzemský dodavatel energií ve čtvrtek oznámil nový koncept ceníků s fixací u elektřiny a plynu, kdy bude cena s každým rokem klesat, neboť se do ní promítne očekávaný pokles cen na trzích, uvedl v tiskové zprávě ČEZ. Nabídka platí jak pro stávající zákazníky, a to i se smlouvou na dobu neurčitou, tak i pro nové klienty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V případě tříleté fixace se zákazník topící plynem dostane až na 1500 korun (bez DPH, pozn. red.) za MWh, což je o 1000 korun a 40 procent níže, než jsou zastropované ceny. Domácnost bydlící v rodinném domě, která topí plynem, takto ušetří oproti stropu cca 10 000 korun ročně,“ uvedl generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

„U elektřiny bude úspora oproti stropu až 700 korun na megawatthodinu. Ceny elektřiny nejdou dolů tak rychle jako ceny plynu, ale my doufáme, že to je jen otázkou času,“ doplnil Kadlec k elektřině.

Ačkoliv cena elektřiny a plynu bude zákazníkovi postupně klesat, tak v prvním roce bude cena stejná, jako je vládní strop, vychází z tabulky, již ČEZ přiložil v tiskové zprávě.

Konkrétní ceníky na své webové stránky ČEZ vyvěsí, jakmile začne produkty nabízet zákazníkům, což bude zhruba za 14 dní, objasnil Novinkám mluvčí Roman Gazdík.

Nový cenový produkt ČEZu (pouze obchodní složka ceny)

Plyn (vytápění)Elektřina (D02)
1. rokStrop (2500 Kč bez DPH)Strop (5000 Kč bez DPH)
2. rok2090 Kč4690 Kč
3. rok1500 Kč4332 Kč

ČEZ zároveň uvedl, že ceníky bude v průběhu letošního roku dál aktualizovat, pokud bude pokles velkoobchodních cen pokračovat.

Dodavatel má kolem 1,5 milionu stálých zákazníků s fixací, přičemž stovkám tisíc z nich bude smlouva brzy končit, dodal Kadlec.

ČEZ následuje další velké dodavatele, kteří oznámili zlevnění energií už dříve. Produkty s fixací pod vládou stanoveným stropem (už v tomto roce) nabízí stálým i novým zákazníkům například Innogy nebo E.ON.

Anketa

Chystáte se letos změnit svého dodavatele energií?
Ano.
7,7 %
Ano, ale ještě čekám na výhodnější nabídku.
26,3 %
Ne.
66 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3584 čtenářů.

E.ON zlevní milionu zákazníků plyn i elektřinu pod úroveň vládního stropu

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám