Hlavní obsah

Čupa: Microsoft do roku 2009 poroste o polovinu rychleji než trh

PRAHA

Podle generálního ředitele Microsoftu ČR Michala Čupy poroste česká pobočka softwarové firmy Microsoft v příštích třech letech asi o polovinu rychleji než trh. Tržby podle Čupy v celém oboru informačních technologií rostou zhruba o deset až 11 procent ročně.

Článek

Největší růst podle něj firma očekává v prodeji služeb pro velké firemní zákazníky. Výrazný růst ale z menšího základu očekává i u prodeje domácnostem. "Velmi agresivně chceme brát podíl na trhu našim konkurentům," uvedl. Strategii na další tři roky by měla firma dokončit zhruba v září.

Lepším výsledkům mají napomoci nové produkty. Zhruba v listopadu chce firma v ČR uvést novou herní konzoli Xbox, [celá zpráva] dále představí nový kancelářský balík Office a začátkem příštího roku nový operační systém Windows Vista. [celá zpráva]

Firma chce bojovat proti pirátům a rozšířit počítače mezi lidmi

Microsoft se zároveň více zaměří na boj se softwarovými piráty, zejména na zajištění vymahatelnosti jejich postihů. Zatímco v tuzemsku je zhruba 40 procent počítačových programů používáno nelegálně, v sousedním Rakousku je to podle Čupy jen 27 procent.

Firma chce zároveň podpořit větší rozšíření počítačů mezi lidmi. Na tom chce spolupracovat jak s výrobci, tak i se státem. Během tří let se tak plánuje dostat na úroveň Rakouska, kde připadá na 100 lidí přes 50 počítačů, zatímco v tuzemsku je to zhruba 30 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám