Hlavní obsah

ČSOB stoupl zisk o pět procent

Čistý zisk skupiny ČSOB v letošním pololetí stoupl meziročně o pět procent na 7,2 miliardy korun. Důvodem jsou mimo jiné růst obchodních objemů a nižší ztráty ze znehodnocení úvěrů a pohledávek. Uvedla to ve čtvrtek banka v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Pokračujeme ve vývoji produktů a služeb s cílem uspokojit potřeby našich zákazníků. To nám pomohlo udržet nárůst obchodních objemů v klíčových oblastech. Vedle toho jsme udrželi kvalitu úvěrového portfolia a dále snížili ztráty ze znehodnocení. Ty spolu se stabilními provozními náklady a vyššími obchodními objemy pozitivně přispěly k nárůstu čistého zisku," uvedl generální ředitel banky John Hollows.

Z konkurenčních bank České spořitelně v pololetí klesl čistý zisk o 4,6 procenta na 7,78 miliardy Kč, Komerční bance stoupl o 1,2 procenta na 6,4 miliardy korun.

Objem úvěrů ČSOB stoupl meziročně o osm procent na 456 miliard korun zejména díky hypotékám, korporátním úvěrům a leasingu. Objem vkladů vzrostl rovněž o osm procent na 583 miliard korun. Největší růst, o devět procent, vykázaly běžné účty, rostly i spořicí účty. Termínované účty naopak klesly o 15 procent.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Zisk mateřské společnosti ČSOB, belgické KBC, ve druhém čtvrtletí klesl téměř o dvě pětiny na 317 miliónů eur (8,8 miliardy korun). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kellnerova Air Bank se přehoupla do zisku

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vytvořila v prvním pololetí 2014 čistý zisk 77 miliónů korun. Ve stejném období loni hospodařila...

Výběr článků

Načítám