Hlavní obsah

ČSOB stoupl zisk na 11 miliard

• Aktualizováno
Novinky, tov

Čistý zisk druhé největší tuzemské banky ČSOB za tři čtvrtletí letošního roku stoupl o čtyři procenta na 11 miliard korun. Bance meziročně vzrostl i objem úvěrů a vkladů, informovala v pondělí v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

ČSOB v čistém zisku téměř dotáhla největší tuzemskou banku podle počtu klientů Českou spořitelnu. Té ve stejném období meziročně klesl o 0,8 procenta na 11,1 miliardy.

Z dalších konkurenčních bank v tuzemsku Komerční banka do konce září vydělala 9,9 miliardy korun, UniCredit Bank 4,6 miliardy a Raiffeisenbank necelé dvě miliardy korun.

Objem úvěrů skupiny ČSOB vzrostl oproti stejnému období loni o devět procent na 575 miliard korun a objem vkladů o sedm procent na 699 miliard korun. Nejrychleji rostly úvěry pro malé a střední firmy, poskytnuté hypotéky a leasing. Podíl úvěrů po splatnosti dále klesá a s hodnotou 3,7 procenta zůstává nejnižší za posledních šest let.

ČSOB uvedla, že nyní celkem spravuje v penzijních fondech 40 miliard korun a v podílových fondech a dalších aktivech pod správou celkem 141 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám