Hlavní obsah

ČSOB stoupl v pololetí zisk na 9,4 miliardy

Novinky, tov

Čistý zisk skupiny ČSOB v pololetí stoupl meziročně o 12 procent na 9,4 miliardy korun. Bance stoupl objem vkladů i poskytnutých úvěrů. Růst zisku podpořil i výnos z vypořádání sporu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pobočka ČSOB

Článek

Objem úvěrů ČSOB vzrostl o sedm procent na 653 miliard korun, objem vkladů se zvýšil o 14 procent na 849 miliard korun.

„Zaznamenali jsme rekordní prodeje hypoték, další nárůst objemu firemních úvěrů. Nové strategické partnerství s Českou poštou prodlouží čtvrtstoletí dlouhou vzájemnou spolupráci a umožní nám výrazně rozšířit naši nabídku," uvedl generální ředitel ČSOB John Hollows.

Zisku také pomohl příjem 400 miliónů korun z vypořádání dřívějšího soudního sporu z dob IPB.

Matce ČSOB, belgické finanční skupině KBC, vzrostl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 35,7 procenta na 855 miliónů eur (22,4 miliardy korun).

Dařilo se i jiným bankám

Výsledky oznámily i další velké tuzemské banky. České spořitelně klesl v pololetí meziročně čistý zisk o 6,9 procenta na 7,7 miliardy korun, zatímco Komerční bance za stejné období zisk stoupl  o 15 procent na 7,7 miliardy korun.

Raiffeisenbank stoupl zisk i čtvrtinu na 1,7 miliardy korun, Moneta Money Bank hlásí pokles o 3,6 procenta na 2,2 miliardy. Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním pololetí čistý zisk 4,1 miliardy korun, což je meziroční růst o 22,7 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám