Hlavní obsah

Dráhy ruší veškeré spoje mezi Českem a Německem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

České dráhy (ČD) o tomto víkendu přeruší provoz všech vlaků mezi Českou republikou a Německem, a to do odvolání. Kromě mezistátních expresů nebudou jezdit ani regionální spoje do Bavorska a Saska. Důvodem jsou protiepidemická opatření německých úřadů, uvedly v pátek dráhy v tiskové zprávě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Opatření se týká všech dálkových i regionálních spojů Českých drah a jejich partnerů na všech hraničních přechodech do Bavorska a Saska,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

V dálkové dopravě se bude přerušení spojů týkat linky z Prahy do Berlína a Hamburku i linky z Prahy do Mnichova. Doprava na nich bude postupně utlumena v sobotu. Od neděle 14. února bude přerušena úplně.

Česko je hlavním semeništěm koronaviru v Evropě, píší německá média

Koronavirus

Regionální vlaky přestanou jezdit přes česko-německé hranice od neděle. Většina z těchto spojů ale bude zachována ve vnitrostátních úsecích.

„Opatření platí do odvolání, přesný termín obnovení provozu bude záviset na vývoji ochranných opatření německé strany a vývoji epidemie covid-19 v České republice. České dráhy v koordinaci s ministerstvem dopravy posílí souběžné vnitrostátní dálkové linky tak, aby zajistily dostatečnou kapacitu ve stávajících spojích,“ doplnily dráhy.

Do Saska mohou jen čeští pendleři pracující ve zdravotnictví a zemědělství

Koronavirus

Do Saska mohou od neděle z České republiky dojíždět jen pendleři pracující ve zdravotnictví, pečovatelství a v zemědělství, a to za podmínky každodenního testování.

Bavorsko podle dostupných informací českým pendlerům dojíždění jako Sasko neomezí, nebudou smět ale na cestě do práce v Německu nikde zastavit.

Důvodem je zpřísněné epidemické hodnocení Česka, které Německo s účinností od neděle považuje za oblast s vysokým výskytem mutací koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám