Hlavní obsah

Česká pošta zvýší tarifní mzdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta od 1. dubna navýší tarifní mzdy v průměru o pět procent. Zároveň zaměstnanci pošty dostanou hodnotnější stokorunové stravenky bez toho, aby na ně víc přispívali. Na navýšení mezd a vyšší stravenky vynaloží podnik do prosince 397,3 milionu Kč, sdělil ve středu mluvčí firmy Matyáš Vitík.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odborové organizace přijaly návrh vedení podniku jako značně nedostatečný. Vnímají ho jako první krok, kterým se přiblíží ke svému návrhu, kterým je navýšení mezd o deset procent. Obě strany se dohodly, že jednání o mzdách s ohledem na ekonomickou situaci firmy budou pokračovat v červnu.

Česká pošta předloni snížila ztrátu o polovinu na 681 milionů korun. V předchozím roce vykázala propad 1,37 miliardy korun. Provozní výnosy vzrostly o 400 milionů na 19,55 miliardy korun. Státní podnik provozuje 3200 poboček a zaměstnává zhruba 25 000 lidí. Od státu má nárok na úhradu nákladů za poskytování základních služeb do výše 1,5 miliardy Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám