Hlavní obsah

Češi si nosí práci domů častěji než lidé jinde v Evropě

Novinky, tov

Z domova občas pracuje 70 procent zaměstnanců malých a středních firem, v Evropě je to v průměru o deset procent méně. Vyplývá to z průzkumu společnosti Microsoft ve 13 evropských zemích. V Česku se jej zúčastnilo 500 podniků s maximálním počtem 250 zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro většinu dotázaných je hlavním důvodem to, že mají moc práce. Téměř pětina Čechů uvedla, že v kanceláři nemají klid na práci (17 procent oproti osmi procentům v Evropě). Více než polovina pracovníků uvedla, že potřebuje mobilní technologie, aby svou práci lépe zvládli.

"Na dotaz, kde jsou nejefektivnější, uvedla jen necelá třetina pracovníků kancelář. Řada lidí se lépe soustředí či vymýšlí nové věci například doma, na setkáních se zákazníky nebo těsně před spaním. Téměř třetina Čechů využívá cestu do práce, to je nejvyšší číslo ze všech zúčastněných zemí," uvedl ředitel pro malé a střední podniky Microsoft ČR Martin Tolar.

Většina zaměstnanců podle průzkumu očekává, že jejich vytížení v příštích 12 měsících ještě vzroste, ať už kvůli většímu počtu zakázek, růstu konkurence na trhu, či náročnějším zákazníkům.

Anketa

Nosíte si práci domů?
ano, pravidelně
38,4 %
jen výjimečně
19,6 %
ne
42 %
Celkem hlasovalo 1879 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Slováků pracujících v Česku ubývá

Česká republika byla tradičně zemí, kam Slováci nejčastěji mířili do zahraničí za prací. To se však mění a Slováků pracujících v Česku ubývá. Může za to...

Výběr článků

Načítám