Hlavní obsah

Češi mohou vybírat v mobilních bankomatech, zatím jen na festivalech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se poprvé objevily takzvané mobilní bankomaty. Zatím jejich služeb využívají návštěvníci letních hudebních festivalů a zájem převyšuje očekávání. K nejvyužívanějším službám patří výběr hotovosti, zjištění zůstatku na účtu a dobíjení mobilů.

Článek

"Inspiraci jsme našli v zahraničí, kde s mobilními bankomaty mají dobré zkušenosti," uvedl ředitel kartového centra České spořitelny Miloslav Křečan.

Na přenosný bankomat mohli lidé narazit třeba na Rock for People a Colours of Ostrava. Od pátku bude k dispozici v Rožmberku nad Vltavou v rámci putovního festivalu České hrady. Podle statistik festivaloví návštěvníci denně uskutečnili 262 výběrů hotovosti v průměrné výši 1184 korun.

Mobilní bankomaty poskytují stejný rozsah služeb jako standardní bankomaty, komunikaci se systémy banky zajišťuje bezdrátový datový přenos. Mobilní bankomat je vybaven nejmodernějšími bezpečnostními prvky, například i technologií obarvování bankovek při jeho napadení, a také je pod nepřetržitým dohledem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám