Hlavní obsah

Čedoku se loni propadly tržby i zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cestovní kanceláři Čedok v loňském roce poklesly tržby o 100 miliónů korun na 3,2 miliardy korun. Výrazněji jí klesl zisk před zdaněním, a to ze 43 miliónů v roce 2009 na 14,3 miliónu. Výsledky firma nechce komentovat do valné hromady, která se uskuteční za měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"K výsledkům se musí nejdříve vyjádřit všichni akcionáři," vysvětlil marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha. Společnost v loňském roce podle něj uskutečnila několik investičních akcí, které je nejdříve potřeba zhodnotit.

Tržby v loňském roce klesly i největšímu konkurentu Čedoku cestovní kanceláři Fischer o 450 miliónů na 2,13 miliardy korun. Společnosti se téměř o polovinu snížil zisk na 43 miliónů korun.

Čedok, který v loňském roce oslavil 90. výročí svého založení, patří od roku 2007 americké finanční společnosti Odien. Společnost Odien vloni do své skupiny zařadila další velkou českou cestovní kancelář Firo-tour.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám