Hlavní obsah

Bohemia Energy zruší SIPO u svých klientů, lidé nemusí nic dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří zákazníci firem ze skupiny Bohemia Energy, které ukončily dodávky energií, se nyní snaží ukončit platby prostřednictvím SIPO. Narážejí však na to, že k tomu nemohou sehnat souhlas k ukončení inkasa od bývalého dodavatele, který po nich Česká pošta požaduje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo společnosti Bohemia Energy na pobočce jejího zákaznického centra

Článek

Mluvčí Bohemia Energy Hana Novotná Právu sdělila, že zákazníci nemusejí nic dělat, protože skupina od listopadu nebude požadavky na platbu SIPO odesílat.

Lidé si minulý týden kvůli SIPO zoufali. „Byl jsem ve své bance a chtěl jsem stornovat platbu záloh. Tam mne – vzhledem k placení prostřednictvím SIPO – odkázali na Českou poštu. Zde mi řekli, že storno plateb ze SIPO je možné pouze po písemném souhlasu firmy, které se to týká. Telefonicky jsem se na infolinku Bohemia Energy nedovolal a pražská centrála je údajně zavřená,“ sdělil Právu čtenář J. B.

Konec Bohemia Energy je na rezignaci, vzkázal Havlíčkovi Fiala

Ekonomika

Pokud chtějí lidé platit přes SIPO i novému dodavateli, na pobočku pošty kvůli tomu po­dle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka chodit nemusejí.

„Stačí dát souhlas novému dodavateli, poskytnout mu osobní spojovací číslo a my už to automaticky propíšeme,“ řekl Právu Vitík.

Závazkům dostojíme, slibuje firma

Skupina Bohemia Energy je podle své mluvčí Novotné po ukončení své činnosti připravena dostát všem svým závazkům.

„Všechny zaplacené zálohy budou řádně vyúčtovány v konečné faktuře poté, co obdržíme fakturační data od příslušných provozovatelů distribučních soustav. Budeme se snažit postupovat co nejrychleji, nejpozději bude konečné vyúčtování vystaveno do čtyř týdnů ode dne, kdy distributoři data dodají,“ uvedla.

Po pádu Bohemia Energy Písařík zchudl. Vypadne z klubu miliardářů

Ekonomika

Přeplatky budou podle ní zákazníkům vráceny stejným způsobem, jak měli doposud nastaveno.

Lidé, kteří chtějí provést samoodečet, mohou využít i tento způsob. „Jen je v takovém případě potřeba kontaktovat nového dodavatele nebo dodavatele poslední instance, kterému tento samoodečet nahlásí,“ dodala Novotná.

Reklama

Výběr článků

Načítám