Hlavní obsah

Benzin je nejdražší od června 2019

Novinky, ČTK, bož

Zdražování pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku pokračuje, i když tempo zpomalilo. Benzin i nafta zdražily za poslední měsíc o více než korunu za litr. Jen ve druhém červencovém týdnu se cena zvýšila o víc než 50 haléřů. I přes aktuální zpomalení trendu je nyní průměrná cena Naturalu 95 nejvyšší od počátku června 2019 a nafta stojí nejvíc od počátku loňského února.

Článek

Cena benzinu Natural 95 ve středu oproti stejnému dni minulého týdne stoupla o pět haléřů na průměrných 33,70 koruny za litr. Nafta stála ve středu průměrně 31,63 koruny za litr, což bylo o čtyři haléře více než o týden dříve. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Nejlevnější benzin v tuto chvíli řidiči tankují v Moravskoslezském kraji, kde je litr v průměru za 33,38 koruny. Za naftu si čerpací stanice účtují nejméně v Ústeckém kraji, kde litr v průměru vychází na 31,28 koruny.

Nejvyšší zůstává i nadále cena paliv v Praze. Natural 95 stojí v hlavním městě průměrně 34,32 koruny za litr a nafta 32,27 koruny za litr.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 21. červenci

Loni o prázdninách byly ceny pro motoristy výrazně příznivější. Litr Naturalu 95 se před rokem prodával zhruba o 5,60 koruny levněji, průměrná cena nafty byla nižší o čtyři koruny.

Ceny ropy v průběhu středy rostly. A to přesto, že minulý týden nečekaně stouply americké ropné zásoby a výhled poptávky kazí stoupající počet nakažených covidem-19.

Severomořská ropa Brent kolem 16:30 SELČ připisovala zhruba 3,1 procenta na 71,48 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) vykazovala nárůst 3,5 procenta na 69,54 dolaru za barel.

Reklama

Související články

V Indonésii hořelo moře

Na pláži v Indonésii hořely vlny. To přitáhlo velkou pozornost místních obyvatel, kteří v tom vidí boží znamení. Naproti tomu indonéské úřady sice událost také...

Benzin a nafta zdražily o další půl koruny

Průměrná cena benzinu i nafty stoupla za poslední týden shodně o 54 haléřů. Litr naturalu se ve středu u čerpacích stanic prodával v průměru za 33,65 koruny....

Výběr článků

Načítám