Hlavní obsah

Bakala prodává komplex Forum Karlín, cena má překročit miliardu korun

Podnikatel Zdeněk Bakala prodává multifunkční komplex Forum Karlín. Obchod, který by měl dosahovat 1,3 miliardy korun, se podle informací úterních Lidových novin blíží ke konci. Firma nechce do ukončení jednání věc komentovat, Bakala se však v poslední době aktivně zbavuje svých českých aktiv.

Foto: ČTK

Komplex Forum Karlín projektoval španělský architekt Ricardo Bofill.

Článek

„Jednání o prodeji budovy probíhají. Do jejich skončení nemůžeme sdělovat více podrobností,“ sdělil deníku Bakalův mediální zástupce Vladimír Bystrov.

Multifunčkní komplex Forum Karlín se začal stavět v roce 2012, dokončen byl o dva roky později. Zahrnuje multifunkční společenský sál, mediální newsroom vydavatelství Economia a moderní kancelářskou budovu.

Investice do výstavby komplexu přesáhly miliardu korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Bakala, dlouholetý vlastník NWR, majitelky černouhelných dolů. Společnost v nesnázích přenechal letos v únoru skupině Ad Hoc Group.

Podle listu může Bakala, který nemovitost vlastní prostřednictvím firmy North-Line, těžit z toho, že investoři mají o české nemovitosti zájem. Podle poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate za ně v první polovině letošního roku utratili 900 miliónů eur (23,5 miliardy korun). Za celý rok by tato suma měla přesáhnout dvě miliardy eur.

Bakala, bývalý spolumajitel těžební firmy OKD, se postupně zbavuje aktiv v Česku. Z velkých majetků mu zde patří vydavatelství Economia (vydává Respekt, Ekonom a Hospodářské noviny) a právě Forum Karlín.

O prodeji Economie, kterou Bakala koupil v roce 2008 od německé skupiny Verlagsgruppe Handelsblatt, se spekuluje roky, dodaly LN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám