Hlavní obsah

Autobazary AAA se drží v zisku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina autobazarů AAA Auto se udržela v prvním čtvrtletí letošního roku v černých číslech. Firma totiž vykázala čistý zisk ve výši 447 tisíc eur, tedy necelých 11,5 miliónu korun. Loni touto dobou prodělala 882 tisíc eur (22,5 miliónu korun). Firma to uvedla v pondělí v tiskové zprávě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Generální ředitel skupiny AAA Auto Anthony James Denny (vpravo) a předseda představenstva Vratislav Kulhánek

Článek

Firma v ní mimo jiné uvedla, že prodeje aut jí nadále klesly a to o šest procent na 8057 vozů. I přes menší poptávku po ojetých autech se firmě podařilo nepatrně zvýšit celkové tržby na 39,2 miliónu eur.

„Toho bylo dosaženo díky tomu, že se společnosti podařilo zvýšit tržby z finančních služeb (dluhové financování spotřebitelským úvěrem nebo leasingem a pojištění vozidel), a to i v období omezené nabídky na dluhových trzích,“ uvedla firma.

Autobazary se vrátily k zisku v loňském roce, kdy se jim podařilo i přes krizi prodat na 37 tisíc aut. Předtím však byla firma prodělečná, musela se kvůli tomu stáhnout například z Maďarska či Polska.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší domácí autobazar opět v zisku

Komerční článek - Navzdory finanční krizi se skupina AAA AUTO vrátila opět do zisku a loni prodala téměř 37 tisíc aut. Minulý týden registrovala prodej...

Výběr článků

Načítám