Hlavní obsah

Australský podnikatel rozdal zaměstnancům 300 miliónů v prémiích

Novinky, rei
Melbourne
Aktualizováno

Australan Ken Grenda, který celý život podnikal v autobusové dopravě a po 66 letech se rozhodl svoji firmu prodat, poslal svým 1800 zaměstnancům na účet část svého zisku jakožto výraz poděkování za jejich práci. Rozdělil mezi ně 15 miliónů australských dolarů (přes 300 miliónů korun).

Podnikatel rozdal zaměstnancům 300 miliónů v prémiíchVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Každý pracovník tak v průměru dostal v přepočtu téměř 170 000 korun. Deník Herald Sun napsal, že někteří lidé si mysleli, že banka udělala chybu, když peníze viděli na svých kontech. Prémie byly rozděleny individuálně a někteří zaměstnanci dostali v přepočtu až 1,9 miliónu korun.

„Firma šlape tak dobře, jak dobří jsou její lidé. A naši lidé jsou fantastičtí. Tohle je výraz uznání,“ prohlásil Grenda s tím, že někteří pro něj pracují desítky let, jeden zaměstnanec dokonce 52 roků.

Iain Beberidge, který pro společnost se sídlem v Melbourne pracoval 15 let, řekl novinářům, že si zaměstnavatele necení jen kvůli štědré odměně. „Ken se o své zaměstnance staral jako o svoji rodinu. Vždycky, když šel kolem depa, potřásl si s každým rukou a popřál dobrý den,“ řekl.

Grendovu společnost koupil jiný dopravce. Žádný zaměstnanec údajně o práci nepřijde.

Reklama

Výběr článků

Načítám