Hlavní obsah

Americký Wal-Mart chce přijít do východní Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší maloobchodní řetězec na světě, firma Wal-Mart, uvažuje o tom, že by otevřela své prodejny v několika zemích střední a východní Evropy. Zatím uvažuje o Rusku, Polsku a Maďarsku. Uvedl to server britského listu Financial Times.

Článek

"Máme portfolio investic, na nichž pracujeme. Nezáleží nám na tom, která z nich bude první. V určité chvíli je budeme chtít všechny," řekl ředitel Wal-Martu Lee Scott.

Firma ale nechce stavět nové obchody na "zelené louce", ale bude se snažit využít už zavedené sítě. Podle Scotta chce firma mimo USA dosahovat 30procentní růst tržeb. V loňském roce měl řetězec zisk 2,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu asi 60 miliard korun.

Scott uvedl, že vedení Wal-Mart rovněž pozorně sleduje Indii, která má ovšem specifická pravidla pro přímé zahraniční investice. "Je to hodně vzrušující země s rostoucí střední třídou," řekl Scott. Firma nakupuje zboží v zemích Střední Ameriky a Bangladéše. Popřel tak, že by firma chtěla nakupovat zboží pouze v Číně, jako to mnoho obchodů dělá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám