Hlavní obsah

Aliatel podal na Český Telecom žalobu pro nekalou soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Telefonnímu operátoru Aliatel se nelíbí reklamní kampaň, se kterou přišel Český Telecom. Firma se cítí poškozená, protože Telecom podle ní srovnává dvě služby, které nejsou srovnatelné. Podal proto na Telecom žalobu pro nekalou soutěž. Ten ale nařčení odmítá, reklama je podle něj v pořádku.

Foto: archiv DS Šok Staré Město

Členové divadelního souboru Šok Staré Město, který loni oslavil dvacetiny, pořádají každoročně v podhorském městečku přehlídku Šokáček.

Článek

Podle mluvčího Telecomu Vladana Crhy není Aliatel první, kdo si na tuto reklamu stěžuje. Nelíbila se ani dalšímu z operátorů, který podal stížnost, rada pro reklamu ji ale zamítla jako neopodstatněnou.

Aliatelu vadí, že Telecom v reklamě srovnává cenové programy u různých typů služeb a kombinuje takové objemy volných minut, které by si "rozumně uvažující zákazník nikdy nezvolil". Společnost tak vychází z porovnání jako poražená. Generální ředitel Aliatelu Bernhard Fanger tvrdí, že nabídka Aliatelu je i přes tvrzení Telecomu cenově výhodnější.

"Zákazník je úmyslně uváděn v omyl a Český Telecom ignoruje veškerou naši snahu o domluvu." říká Fanger.

"Rozhodně není fakticky nesprávná, jsou tam správná čísla," tvrdí Crha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám