Hlavní obsah

Zemřela Olga Knoblochová, legendární česká Lady Dermacol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 90 let zemřela jedna ze zakladatelek kosmetické značky Dermacol Olga Knoblochová, jež byla považována za první českou vizážistku. V zahraničí se jí přezdívalo Lady Dermacol.

Foto: Jovan Dezort

Olga Knoblochová

Článek

Knoblochová byla známá mimo jiné tím, že nikdy nepodstoupila žádné kosmetické chirurgické zákroky ani lifting nebo liposukci. V roce 1958 se podílela na založení Ústavu kosmetiky, o osm let později stála u zrodu kosmetické firmy Dermacol.

Hitem se stal zejména krycí make-up, na jehož vývoji spolupracovalo Filmové studio Barrandov. Licenci na některé výrobky firmy posléze koupil i Hollywood. Knoblochová pracovala na vývoji produktů, organizovala předváděcí akce v zahraničí a pomohla prosadit značku na světové trhy.

Dvacet let byla Knoblochová prezidentkou Unie kosmetiček ČR, napsala několik knih, řadu učebnic a publikací o kosmetice, vyškolila stovky kosmetiček.

„Ať jde žena kamkoli, má mít dobrý pocit, a proto má vypadat dobře. To se dost podceňuje. Když si zkusí ráno upravit pleť jako takovou, ani nemusí příliš líčit oči. Vypadá hezky, svěže. Pouhé umytí je ale málo a nezachrání to ani silné nalíčení očí,“ uvedla rodačka z Prostějova v roce 2016 v rozhovoru pro deník Právo.

Knoblochová se narodila 26. dubna 1933, byla dvakrát vdaná, měla tři děti a několik vnoučat. Deset let byl jejím partnerem známý cestovatel Jiří Hanzelka.

Legenda české kosmetiky Olga Knoblochová: Ráno je nejdůležitější

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám