Hlavní obsah

Zemřel Bohumír Ďuričko, vrah Václava Kočky mladšího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika dny zemřel sedmdesátiletý Bohumír Ďuričko, podnikatel, který se do povědomí veřejnosti zapsal zastřelením Václava Kočky mladšího.

Foto: Petr Hloušek, novinky.cz

Benedikt Reinhold Diera (dříve Bohumír Ďuričko) na snímku z ledna 2020, když se u soudu domáhal navrácení majetku, který daroval dceři Nikole.

Článek

Informaci o Ďuričkově úmrtí přinesl server PrahaIN.cz, který se odvolává na pět zdrojů z okolí podnikatelovy rodiny. Příčinou smrti měl být infarkt, Ďuričko byl pohřben minulý čtvrtek.

Bohumír Ďuričko zastřelil Václava Kočku mladšího, syna provozovatele matějské pouti, v říjnu roku 2008 v pražské restauraci Monarch. K vraždě došlo krátce po křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka.

Vrah Kočky mladšího Ďuričko opustil karvinskou věznici

Krimi

Mezi Ďuričkem a Kočkou starším došlo ke konfliktu, kterému předcházelo hecování, kdo má u sebe víc peněz. Došlo ke strkanici, do které se zapojil i Kočka mladší. Ďuričko vytáhl pistoli a začal střílet. Syna provozovatele matějské zasáhl třemi ranami. První rána ho trefila, když ještě stál, další dvě vypálil Ďuričko, když byl muž už na zemi.

Za vraždu byl Ďuričko odsouzen na dvanáct a půl roku vězení. V roce 2017 byl pak po devíti letech podmínečně propuštěn. Ďuričkovi soud nařídil, aby se zcela vyhýbal alkoholu a jiným omamným a psychotropním látkám, zakázal mu držení veškerých střelných zbraní a vyvaroval se kontaktu s rodinou Kočků. V roce 2018 si Ďuričko změnil jméno na Benedikt Reinhold Diera.

Soud potvrdil Ďuričkovi 12,5 roku vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám