Hlavní obsah

Zeman se začíná v lánské vitríně zabydlovat, přidali mu tam velký pozlacený stůl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkávání prezidenta Miloše Zemana s kandidáty na ministry se postupem času precizuje. Zatímco při jmenování Petra Fialy premiérem a přijetí Ivana Bartoše (Piráti) měl prezident, toho času v izolaci kvůli covidu, k dispozici pouze stolek po své levici, v úterý při setkání s Martinem Baxou (ODS) nahradil tuto část nábytku ve vitríně velký pozlacený stůl.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman s Martinem Baxou (ODS).

Článek

Místo stolku, na němž měl prezident odložený mikrofon, případně sklenici s neidentifikovaným nápojem, je nově uvnitř konstrukce z trámků a plexiskla, v níž prezident přijímá návštěvy, rozměrný zdobený stůl.

Za stolem, byť o poznání menším, sedávají i příchozí ministerští kandidáti, s nimiž ve svém kabinetu počítá premiér Fiala.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš na jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech.

Ten se po svém jmenování od prezidenta dozvěděl, že se hlava státu hodlá schůzkám s budoucími ministry věnovat příští dva týdny. Je tak docela možné, že interiér prezidentovy izolační vitríny dozná v následujících dnech dalších změn.

Foto: ČTK

Jmenování Petra Fialy premiérem.

Z rohu přijímací místnosti prozatím jeden kus nábytku zakrytý červeným přehozem zmizel.

Narychlo zhotovená vitrína se mezitím stala terčem četných vtipů.

Výroba vtipů na Zemanovu vitrínu nebere konce. Tady je další várka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám