Hlavní obsah

Zeman se poprvé ukázal na veřejnosti se zlomenou rukou

Prezident Miloš Zeman v sobotu natáčel rozhovor na zámku v Lánech pro diskusní pořad Partie, který odvysílá televize Prima v neděli. Bude to první veřejné vystoupení hlavy státu od konce srpna, kdy podstoupil operaci zlomené ruky.

Foto: Jiří Ovčáček, Twitter

Miloš Zeman s ortézou

Článek

Do Lán se Zeman přesunul po několikadenní hospitalizaci v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kde mu lékaři při operaci voperovali do paže titanový šroub. Nyní podstupuje rekonvalescenci.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v sobotu na Twitteru zveřejnil fotografie z natáčení, na nichž je prezident s ortézou fixující pravou ruku.

Zeman se zranil 25. srpna poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi se rozhodl jít bez hole a bez pomoci ochranky a upadl. Už delší dobu trpí polyfunkční neuropatií, což bývá neurologická komplikace při cukrovce, kvůli které hůře cítí nohy.

Lékaři vojenské nemocnice mu ještě ten večer paži operovali a po čtyřech dnech propustili. Rekonvalescence by měla trvat šest až osm týdnů.

Zeman kvůli zranění zrušil návštěvu Jihomoravského kraje plánovanou na začátek září. Prezidentská kancelář podle dřívějšího vyjádření Ovčáčka plánuje na tento měsíc pracovní schůzky v Lánech. Hrad bude o jejich termínech postupně informovat. Se Zemanem se chtějí setkat mimo jiné premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), kteří s ním chtějí jednat také o odvolání šéfa Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje.

Foto: Jiří Ovčáček, Twitter

Natáčení diskusního pořadu Partie Terezie Tománkové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám