Hlavní obsah

Zeman: pád ČSSD bude po hlasování ještě hrozivější

Právo, ČTK, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po hlasování Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě bude podle bývalého premiéra a předsedy ČSSD Miloše Zemana pád sociální demokracie ještě hrozivější, než se zatím zdálo. Vláda Stanislava Grosse nedůvěru nedostala, protože se při hlasování zdrželi všichni poslanci KSČM.

Článek

"Myslím si, že to byla dohoda tří Mirků, a sice Topolánka, Kalouska a Grebeníčka," soudí Zeman. Právě jim podle Zemana vyhovuje, když v čele konkurenční sociální demokracie bude stát "co nejslabší předseda a co nejslabší premiér".

Zeman ještě před několika týdny odmítal předčasné volby, protože se domníval, že by v nich ČSSD utrpěla drtivou porážku. Nyní si myslí, že když ČSSD v této sestavě (s US-DEU) bude vládnout další rok, tak bude její volební výsledek ještě horší, než by byl ve volbách, které by se konaly už nyní.

"Díval jsem se na televizní přenos a říkal si, že po tomto hlasování voliči sociální demokracie dílem budou volit komunisty a dílem nepůjdou k volbám vůbec," řekl Zeman.

ČSSD na sjezdu podle Zemana ztratila možnost zastavit nástup komunistů. Expremiér by jí prý nepřál, aby se po příštích volbách stala "nejsilnější mimoparlamentní stranou". Pod vedením Grosse a místopředsedy Bohuslava Sobotky mimo parlament směřuje, dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám