Hlavní obsah

Zbili nás, protože jsme se drželi za ruce, tvrdí šéfredaktor gay magazínu o rvačce na náplavce

Praha

Na pražské náplavce se v pátek večer strhla rvačka dvou skupinek, mezi poškozenými byl mimo jiné šéfredaktor gay magazínu Lui Jakub Starý, který o incidentu informoval na Facebooku. Důvodem potyčky mělo být to, že se se svým partnerem držel za ruku. Pražští policisté se případem zatím zabývají pro podezření z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci.

Ilustrační foto

Článek

„Na Rašínově nábřeží v pátek krátce před půlnocí došlo ke konfliktu dvou skupin osob, kdy jedna skupinka napadla druhou skupinku. Ti poškození, někteří z nich byli zranění, nám to přišli nahlásit na policii, my jsme to zadokumentovali a zabýváme se tím,” uvedl na dotaz Novinek mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

Poškozený Jakub Starý, který je šéfredaktorem časopisu Lui, uvedl, že mu skupina mladíků nadávala za to, že se s partnerem drží za ruce.

„Šli jsme po náplavce, držel jsem se s partnerem za ruku. Naproti nám šla skupinka mladých kluků a začali mít nevybíravé poznámky typu ‚vy buzeranti zas*aný‘. Jelikož, přiznávám, jsem byl posilněn alkoholem, nechtěl jsem si to nechat líbit, reagoval jsem na to slovně. Ten konflikt pak gradoval, až se strhla bitka. On do mě strčil, já do něj. A už se to rozjelo. Bylo to chaotické a na detaily si nevzpomínám. V jednu chvíli mi lítaly pěsti do hlavy ze všech stran,“ řekl Starý serveru iDNES.cz.

Policejní mluvčí Rybanský nijak nekomentoval, zda byl útok homofobně motivovaný.

„Prozatím se tím zabýváme pro podezření z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám