Hlavní obsah

Závěr týdne bude deštivý a chladný

Ke konci týdne se přes naše území bude postupně přesouvat několik frontálních systémů, které s sebou přinesou zvětšenou oblačnost a rovněž srážky. Úvod příštího týdne bude ve znamení ledových mužů a ráno je třeba se připravit i na přízemní mrazíky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 9.5.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, na východě republiky s deštěm. V Čechách bude převládat oblačno až polojasno a srážky by se měly objevovat spíše ojediněle. Odpolední teploty se dostanou na 14 až 18 stupňů, v Moravskoslezském kraji bude pouze kolem 12.

Foto: www.windy.com

Obrázek ze serveru windy.com ukazuje srážky ve čtvrtek ráno nad střední Evropou

V pátek bude ovlivňovat počasí nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Převládat bude oblačno až polojasno, přes den se mohou objevit přeháňky či bouřky,” popsala Honsová s tím, že ráno klesnou teploty na 5 až 9 stupňů, aby se přes den dostaly na 15 až 19.

Další frontální sytém dorazí v sobotu a od západu jej doprovodí déšť. Přes den bude v Čechách oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku i polojasno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 3 a 7 stupni, přes den se dostanou na 12 až 16 na západě a 14 až 18 na východě republiky.

V neděli má svátek Pankrác, tedy první z ledových mužů. Počasí u nás bude pod vlivem chladného severního až severozápadního proudění a převládat bude oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, které budou na vrcholcích hor opět sněhové. Ráno teploty klesnou na 5 až 1 stupeň, aby se přes den vyšplhaly na 9 až 13. Pocitovou teplotu však bude snižovat čerstvý vítr.

V pondělí a v úterý bychom se měli dočkat počasí se zvětšenou oblačností a ojedinělými přeháňkami. Ráno budou teploty klesat ke 4 stupňům až nule, přes den se dostanou na 9 až 13 v pondělí a 12 až 16 v úterý.

Výhled na středu a čtvrtek prozatím slibuje pozvolný nárůst teplot a i nadále občasné přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám