Hlavní obsah

Zájem o Ježíškovu poštu klesl, na Božím Daru přesto orazítkovali přes tři metráky zásilek 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Méně dopisů, pohlednic a přáníček, než bylo běžné v minulých letech, prošlo letos Ježíškovou poštou na krušnohorském Božím Daru. 

Foto: Milan Malíček, Právo

Ježíškova pošta na Božím daru

Článek

„Letos jsme orazítkovali 313 kilogramů poštovních zásilek,“ sdělila Daniela Tautermannová z tamního infocentra. „Pro lepší představu to znamená denně zhruba devět tisíc kusů,“ dodala.

Rekordní byl rok 2016, kdy tady orazili 386 kilogramů zásilek. V obou minulých covidových letech to bylo 340 kilo.

Stromečky, dekorace a betlémy. Přehlídka všeho, co symbolizuje Vánoce v rodinách našich čtenářů

Tipy a trendy

Božídarská pošta tuto ježíškovskou službu nabízí od roku 1994. Vánoční razítko tady využívají vždy od počátku prosince a letos mělo podobu dětského palčáku, symbolu zimních radovánek. U štemplování se vystřídalo pět pracovnic. „Nejdříve jsme se zaměřili na všechny zásilky došlé do konce listopadu, pak jsme razítkovali aktuálně podávanou vánoční poštu,“ uvedla Tautermannová.

Z Božího Daru putují zásilky v přepravkách do distribučního centra v Plzni a následně se rozletí po České republice i do zahraničí. Mezi nejčastějšími přáními letos dominovalo zdraví, ale také klid a mír. Děti psaly Ježíškovi žádosti o konkrétní vánoční dárky pro sebe i svoje blízké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám